על שאלה זו עונה המיון הטיפולי. המיון הטיפולי אינו מתמקד בבעיה ממנה אדם ספציפי סובל, אף על פי שכן מתחשבים בה, אלא במבנה הספציפי של אותו אדם, בתכונות האופי ובמצבו הנוכחי נכון לזמן הפנייה.

המיון הטיפולי בה לחסוך את ההתרוצצות ממטפל למטפל, לקצר את תהליך הריפוי ולתת לאדם את הכלים להוביל את התהליך.

לעיתים, בעת פרסום, כותבים מטפלים כי שיטתם טובה לבעיות ספציפיות כגון; כאבי ראש, אלרגיות או מתחים מצטברים – אך כל בעיה שכזו היא למעשה סימפטום אשר הטיפול בו כמוהו כנתינת אקמול. פתרון לטווח ארוך, אמור, להתייחס הן אל שיפור המצב והן אל שינוי הגורמים שיצרו אותו ומתוך כך להביא להיעלמותם של כל הסימפטומים.

אישה אשר מגיעה אל מטפל בעקבות כאב ראש אשר נובע ממתח גבוה עקב לחצים רבים וסטנדרטים גבוהים אשר היא מציבה לעצמה – פתרון הכאב ראש ללא תהליך עלול להיות לא יעיל אך גרוע מזה הוא גם עלול להיות מסוכן – בעוד היא והמטפל מתייחסים אל הבעיה כפתורה ממשיך גופה לצבור את המתח ויפנה לאפיק אחר לבטא אותו, אולי אפיק נסתר יותר. לכן חשוב כי הטיפול יתמקד בשני המישורים – הן התוצאה והן הגורם.

המיון הטיפולי מתבסס על כך שכל השיטות כולן טובות ומאפשרות תהליך שכזה, אך צריכות להיות מותאמות לאותו אדם לזמן ולמקום.

קביעת הטיפול והמטפל נעשית מתוך הבנת הצרכים הנוכחיים – האם דרושה תמיכה, הבנה או חיזוק הכוחות הפיזיים, האם הטיפול צריך להיעשות על ידי גבר או אישה, האם שיטת הטיפול צריכה להיות באמצעות חומר (תזונה וויטמינים או צמחי מרפא) או באמצעות שיטות אנרגטיות (פרחי באך, הומאופטיה, דיקור).

התפיסה העומדת כבסיס להפניה היא שהמציאות היא שיקוף של מה שנחרט בתאי הגוף מרגע ההפריה. ניתן להגדיר כי ישנה מציאות פנימית היוצרת מציאות חיצונית. לעיתים המציאות החיצונית שנוצרת היא כה מורכבת שלא ניתן לטפל במציאות הפנימית. פעמים אחרות נזהה כי לא יוכל להיווצר שינוי עד שלא תשתנה המציאות הפנימית.

אישה מוכה, שגם אימא שלה הכתה אותה – המציאות הפנימית שלה קשורה לדיכוי, השפלה וכאב. היכן תתחיל בשינוי? האם לעזוב את בעלה ישנה משהו? האם היא יכולה לעזוב אותו? קרוב לוודאי שאם תעזוב תמצא שוב גבר מכה. מצד שני כל עוד היא נמצאת עם בעלה הנוכחי אין היא פנויה לבחון את הרגשות או המסרים שהובילו אותה לקשר זה, כיוון שהיא עסוקה בלשרוד. כאשר היא רוצה להתחיל תהליך טיפולי ולעשות שינוי, איך תדע מה הטיפול המתאים ביותר? במה לגעת קודם, במציאות הפנימית או במציאות החיצונית? האם, כצעד ראשון, היא צריכה שינוי שיעסוק במטענים הרגשיים, במסרים המילוליים או שינוי שיתמוך בכוחותיה הפיזיים?

על שאלות אלו עונה ההפניה הטיפולית. אבחון באמצעות כף היד מאפשר להתחקות אחר המציאות הפנימית. האבחון מאפשר לדעת את התחום שנמצא בחוסר האיזון הגדול ביותר. הוא מאפשר לזהות את אותו תחום שחייב בהתייחסות וממנו אפשרי יהיה להתפתח. מתוך הנתונים העולים במפגש ניתן לזהות את המצב הנוכחי בהקשר לשתי המציאויות (הפנימית והחיצונית) ולשלושת הרבדים (הגוף הרגש והמחשבה), אני מאתרת את המקום בו כדאי להתחיל בשינוי ועל פי זה מתכננת את התהליך שנדרש בשביל ליצור שינוי מבלי לגרום נזק.